"Це приниження дитини": батьки учнів бунтують проти заплющування очей на "дистанційці"

Українські вчителі під час дистанційного навчання інколи вимагають від учнів заплющувати очі, коли школярі розповідають, наприклад, вірш. Останніми днями саме через це в соцмережах з’явилося достатньо жваве обговорення. Одні батьки заявили, що вважають такі негласні правила принизливими, інші закликають не вигадувати проблем там, де їх немає.  

"Підкажіть, чи правомірно знижувати оцінку за відео вірша напам'ять, якщо учень не заплющив очі при розповіді вірша?", – запитала в профільній інтернет-спільноті мати одного з київських учнів.

Та додала:

"Чи правомірно вимагати взагалі заплющувати очі на відео, коли дитина розказує вірш напам'ять? Відео знімаємо ми, батьки, і слідкуємо за академічною доброчесністю (щоб дитина не підглядала). В описі домашнього завдання цієї вимоги вказано не було. Намагаюся розібратися".

На допис жінки за перші три години його існування відреагували майже 300 користувачів. Думки батьків учнів розділились. Одні написали, що вважають це приниженням, інші дали зрозуміти, що не вбачають в цьому проблеми.

"Заплющені очі – це якесь приниження дитини. Для чого це вчительці? І без цього видно,коли читають напам'ять, а коли підглядають. Та й в підгляданні немає нічого страшного, як на мене", – прокоментувала пост одна з дописувачок.

Своєю чергою, вже інша дописувачка написала так:

"Я думаю, що вчитель хоче переконатися, що дитина розповідає, а не читає з підказки. І, мабуть, якщо мова про оцінки, щоб дитина, яка дійсно вивчила, отримала вищий бал, ніж дитина, яка прочитала".

Ще одна мама висловила думку про те, що не вбачає проблеми.

"Від початку дистанційки, ще під час карантину, так, діти розказують вірші... у школі теж є відповідні умови при розказуванні вірша – і встати треба, і в підручник не дивитись... Майже у всіх гарні оцінки за вірші. Не вбачаю в цьому великої проблеми", – написала дописувачка.

Ближче до вечора, коли з'явилось більше 300 достатньо різних реакцій на цей допис (як зі сторони прибічників, так і з боку противників заплющування очей), пост зник зі сторінки спільноти.

Незадовго до цього мама учня, авторка допису на пропозицію ТСН.ua прокоментувати дистанційне навчання, відповіла що буде намагатися розібратися з вчителем та школою. "Тому поки ніяких коментарів", – відповіла вона нам.  

Згодом, коли адміністраторка групи запитала про те, куди подівся пост, авторка допису відповіла, що вона його видалила та попрохала вибачення за надмірно емоційний допис

Читайте також