ЦВК не скасувала реєстрацію кандидатів у депутати міської ради від "Рівне Разом"

Центральна виборча комісія України не скасувала реєстрацію кандидатів у депутати міської ради від політичної партії "Рівне Разом". Хоча, цього домагались конкуренти.

Зняти з виборів представників нової політичної сили намагався Ігор Мічуда, який є кандидатом на посаду міського голови Рівного.

Адвокат політичні партії "Рівне Разом" Ярослав Калька розповів, що відмову мотивували тим, що ЦВК не має повноважень скасовувати рішення, яке винесла ТВК, а сам Ігор Мічуда не є суб’єктом, який може звернутися з цього приводу. Тому звернення було відхилено.

"Ігор Мічуда не є належним суб'єктом звернення із скаргою, оскільки постанова про реєстрацію кандидатів в депутати від "Рівне Разом" ніяк не порушує його права як суб'єкта виборчого процесу, оскільки це різні види виборів, - говорить Ярослав Калька. - ЦВК може розглядати звернення та оскаржити бездіяльність ТВК, а з заявою, яку подав Мічуда, вийшло, що він намагався оскаржити дію територіальної виборчої комісії".

До слова, Ігор Мічуда є одним із 16-ти кандидатів на посаду міського голови Рівного пропри те, що його підозрюють у вимаганні і одержанні хабаря у розмірі 400 тисяч гривень. У травні 2019-го Ігоря Мічуду затримали. Під час процедури затримання він спробував чинити опір поліції зі зброєю в руках. 

Опісля, пану Мічуді оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі, опорі правоохоронцям та погрозі насильством або вбивством працівнику поліції. Він перебував під вартою, а у жовтні минулого року йому змінили запобіжний захід на домашній арешт. Нещодавно, він неочікувано для всіх зареєструвався як кандидат на посаду міського голови Рівного та заявив про участь у виборах. Через кримінальне минуле пана Мічуду вважають технічним кандидатом.

Читайте також