У Березному відкрили соціальний простір, де допомагатимуть постраждалим від насильства

На Рівненщині збільшується мережа закладів для постраждалих від насильства.

Інформують у Рівненській ОДА.

Від 6 березня така служба працює в Березному. Вона стала 30-ою в області.

Тут є можливість отримати відповідну допомогу, зокрема юридичні та психологічні консультації щодо випадків домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Як повідомляють, торік у Березному зафіксували 133 випадки домашнього насильства, що на 15 % більше від попереднього року. Цьогоріч таких звернень уже - 36.

«На жаль, кількість випадків домашнього насильства під час війни в Україні зростає. Рівненщина – не виняток, понад 6 тисяч звернень торік, - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. – Тому робимо акцент на створенні соціальних просторів, де надаватимуть різні види допомоги. На сьогодні у громадах області працює 30 таких служб. У планах - відкриття в Острозькій громаді».

Як розповіла директорка Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк, кошти на облаштування приміщення виділили з держбюджету – 284,5 тисяч гривень. Ще 28 тисяч профінансувала громада. За ці гроші зробили ремонт, придбали комп’ютерну техніку й офісні меблі.

Адреса служби для потерпілих від домашнього насильства: м. Березне, вул. Київська, 5 (другий поверх міського центру соціальних служб), кабінет № 4. E-mail: [email protected].

Читайте також