У Енергодарі міська влада працює під українськими прапорами, але у піцерії

Перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк повідомив про про стан справ у місті станом на 5 березня, на 10-й день війни, коли 2-й день в місті та поруч з ним ворожі війська.

"Ми змушені працювати в приміщенні, яке нам надав власник піцерії (дякуємо!). Але, так чи інакше, місцева влада веде роботу під прапорами України. Ми не можемо не вести роботу, тому що сьогодні працюють комунальні служби, тому що сьогодні вночі, точно так як і позавчора, вели чергування наші хлопці по дворах, патрулювали, аби не було мародерства, і будуть продовжувати це робити, наскільки це буде потрібно та можливо".

Іван Самойдюк додав, що за декілька днів вимушеного контакту з представниками російських військовослужбовців зробив свої висновки:

"Я впевнений: навіть не зважаючи на те, що сьогодні у нас стоять танки і атомна станція під контролем російських військ, ми в цій війни вже перемогли. Я чітко впевнений, що Україна завжди буде Україною. І сьогодні вояки російські бояться мирного населення більше, ніж бояться, напевно, навіть свого путіна. Вони прийшли з упевненістю, що прийшли визволити нас від нацизму і від фашизму. Але більше всього, і я це чітко розумію, бояться і ненавидять нас, тому що вони не можуть собі дозволити тої свободи і тої вольності в думках, яку можемо дозволити ми собі. Завжди холоп буде боятися і ненавидіти того, хто дозволяє собі думати про свободу і бути вільним. Все буде Україна! І перемога буде за нами".

Читайте також