У Фірташа забрали "Рівнегаз" та передали в управління АРМА

Співробітники Державного бюро розслідувань передали у АРМА 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем. В тому числі, і "Рівнегаз".

За клопотанням ДБР слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії.

Як повідомляє "Слово і Діло", обшук і слідчі дії проводилися в об'єктах з групи РГК українського олігарха Дмитра Фірташа. Ця група володіє 18 об'єктами: «Вінницягаз», АТ «Волиньгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Київоблгаз», «Дніпрогаз», «Дніпропетровськгаз», «Криворіжгаз», «Миколаївгаз», «Рівнегаз», «Сумигаз», «Івано-Франківськгаз», «Харківгаз», «Харківміськгаз», «Хмельницькгаз», «Чернівцігаз» та «Чернігівгаз». 

Читайте також