У гуртожитку університету на Рівненщині на всю гучність лунав гімн ПВК «Вагнер»

На території одного із гуртожитків Національного університету "Острозька академія" на Рівненщині стався випадок, який обурив багатьох користувачів соцмереж. У місцевих спільнотах поширили інформацію, що у вечірній час група осіб, серед яких могли бути студенти вишу, слухали російську музику. Більше того, композицією виявився гімн ПВК "Вагнер".

Про це стало відомо з допису журналістки Альбіни Карман.

Місцеві мешканці виклали історію у соціальній мережі Instagram зі словами, що нібито "з вікон гуртожитку №10 лунає гімн ПВК "Вагнер".

Як повідомляють на сторінці навчального закладу, наразі триває слідство, а будь-який російськомовний контент не буде толеруватися:

"Національний університет «Острозька академія» не той заклад, у якому буде толеруватися увімкнення будь-якого російськомовного музичного продукту. Адміністрація не мала і не має наміру залишити цей випадок без належної реакції. Пам’ятаємо, що зараз відбувається війна не лише на об’єктивному рівні, вона відбувається на рівні ментальному.

Інформуємо про наші дії і рішення на сьогодні: після появи інформації у соцмережах адміністрація університету звернулася з заявою до правоохоронних органів для перевірки вчинених студентом дій і надання їм правової оцінки, також адміністративні рішення університет прийматиме після висновків правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Журналістам "Рівне Медіа" підтвердили у пресслужбі СБУ, що за даним фактом проводиться перевірка. Детальну інформацію нададуть згодом.

До слова, викладання в академії ведеться виключно українською мовою. Університет та його представники видомі своєю активною громадянською позицією. Випускником Острозької академії є головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.


 

Читайте також