У Києві з ресторану вигнали бабусю, яка просила гарячої води

У Києві з ресторану мережі "Хлібний" вигнали літню жінку, яка просила води та погрітися. 

Про це у Інстаграм розповіла заступниця міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва. 

За її словами, у заклад зайшла охайно вдягнута жінка, Проте до неї підійшла офіціантка та попросила її покинути приміщення. 

- Ми покликали офіціантку із питанням що просить бабуся, а та із небажанням відповіла: «Не знаю, щось поїсти», - пише Сергеєва. 

Чиновниця замовила бабусі чай, м'який сендвіч та ватрушки. Після цього жінку попросила знову покинути ресторан. 

«Ось ваша їжа і чай, але Ви маєте піти із закладу», - цитує слова офіціантки чиновниця. 

На запитання, чому офіціантка відповіла, що так сказала адміністраторка. 

"Попросила, щоб мені покликали адміністратора, будемо розбиратися з "правилами закладу". Адміністраторка так і не підійшла",  пише заступниця міністра.

Чиновниця висловила своє обурення такими "правилами" закладу. 

"Чому під час війни, взимку, бабусю змушують піти з закладу? Чим вона відрізняється від молодої дівчини, яка прийшла зарядити ноутбук, замовивши безкоштовну склянку води?",  питає вона.

Анна Сергеєва спілкувалася із жінкою близько 40 хвилин. Вона дізналася, що жінку звати охля Євгенія Володимирівна, їй 85 років.

Жінка проживала в Ічні на Чернігівщині. Має дві вищі освіти. Жінка поховала чоловіка і сина, живе з собакою і котом у пошкодженому будинку без вікон та з дахом, що протікає. Води немає, опалення теж. Оселя постраждала ще під час вибухів складів у Ічні.

У бабусі немає рідних. Вона розповіла, що купляє кефір раз на 2 дні й на цьому живе. Дуже хвилюється за своїх хатніх улюбленців, які єдині з родини у неї залишилися.

За її словами жінки, під час бойових дій загинули її кози, завдяки яким вона заробляла на хліб. Кілька разів зверталась до місцевої влади за допомогою, але реакції не дочекалась. Тому приїхала шукати допомоги у Київ, де її "гостинно" зустріли у кафе.

Телефона баба Женя не має, однак дала Анні Сергєєвій адресу.

"Все, що ми можемо зробити зараз: знайти небайдужих людей з її міста, щоб передати допомогу. Або зібрати цю саму допомогу та попросити волонтера про доставку",  пише чиновниця.

Читайте також