У Костополі побудували стіни басейну, а на дах коштів немає

Критий басейн в Костополі біля спортивної школи мають здати в експлуатацію у 2021-му році. Та якщо спочатку його взялися будувати прискореним темпом, то зараз об’єкт простоює уже кілька місяців. Цьогоріч його сподіваються накрити, однак зараз ніхто не гарантує, що це точно зроблять.

Про це повідомляє Пропозиція онлайн.

За словами голови Костопільської райдержадміністрації Олександра Коваля, наприкінці минулого року роботи виконали наперед. Цього року збираються зробити накриття, на яке потрібно знайти 7-8 млн гривень, яких поки що немає. Тому й гарантій, що накриють цього року, теж немає. До жовтня цього року з Державного фонду регіонального розвитку надійде один мільйон гривень, решту треба знайти.

Районна адміністрація покладає великі надії на те, що наприкінці року будуть розподілені залишки по об’єктах ДФРР, тоді можна сподіватися на те, що якась сума перепаде костопільському басейну. Адже усі інші програми, за якими можна було б залучити додаткові кошти, передбачають співфінансування з місцевого бюджету, а він цьогоріч недовиконаний через пандемію коронавірусу.

Дата завершення робіт у 2021 році не визначена. Добудовувати басейн і здавати його в експлуатацію буде вже Костопільська об’єднана громада, яка й утримуватиме його. За попередніми підрахунками, щорічне утримання об’єкту обходитиметься у 3,7 мільйона гривень.

Проектом передбачено, що басейн буде комунальним фізкультурно-оздоровчим закладом. Тут мають проводити шкільні заняття з плавання, в тому числі для дітей з сільських шкіл, котрі увійдуть до складу громади, продаватимуть абонементи для всіх охочих, а також надаватимуть реабілітаційні послуги дітям з порушеннями опорно-рухового апарату. Власне, на цьому було зроблено акцент, коли проект лише подавали на розгляд, аби отримати на будівництво фінансування від ДФРР.

Над басейнами для дітей та для дорослих буде тренажерний зал, на якому теж планують заробляти. Олександр Коваль каже, що басейн працюватиме й у вихідні дні і планує заробляти близько півтора мільйона гривень на рік, аби хоч частково компенсувати затрати на утримання.

Читайте також