У Костополі відкрили сучасний центр з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану

У Костополі урочисто відкрили центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space». 

27 червня на Рівненщині міністр юстиції України Павло Петренко, заступник міністра юстиціі Іванна Смачило урочисто відкрили інноваційний сервіс у сфері державної реєстрації актів цивільного стану – «Open Space». Центр європейського зразка функціонуватиме на базі Костопільського районного віділу ДРАЦС. Відтепер місцеві жителі і гості міста матимуть можливість отримувати послуги в новому сучасному приміщенні за європейськими стандартами.

Сучасний офіс містить електронну чергу, простору зону для очікування, дитячий куточок, пост-термінал для здійснення оплати безпосередньо на місці. Усі зручності для комфортного отримання послуг мешканцями регіону. Щодня тут обслуговують близько 30 громадян. В новому «OpenSpace» можна буде отримати 16 найпопулярніших послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану громадян. 

Це другий сучасний центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану на Рівненщині. У липні минулого року «Open Space» запрацював на базі Рівненського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рівненській області. З моменту запровадження даного сервісу в «Open Space» звернулося 9620 громадян.

У 2018 році Костопільським районним відділом ДРАЦС складено: 212 актових записів про народження дитини, 84 актових записів про шлюб, 21 актовий запис про розірвання шлюбу,21актовий запис про зміну імені). Це єдиний на Рівненщині відділ ДРАЦС, в якому церемонію одруження проводить чоловік (керівник Костопільського районного відділу ДРАЦС Сергій Ковальчук).

Прес-служба ГТУ юстиції в Рівненській області

Читайте також