У Квасилові майже дві сотні дітей займаються у аварійному будинку культури

Нині у Квасилівському будинку культури діє вісім гуртків, у яких займається майже дві сотні дітей. Тут вони навчаються акторській майстерності, танцюють, малюють, співають тощо. Втім, стан приміщення занепокоїв батьків і вони почали бити на сполох. Тріщини, грибок, аварійне перекриття – це частина проблем, які є у будинку культури у селищі Квасилів. 

Приміщення оглянули секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, староста Квасилова Віта Кисільова, депутатка цього округу від «Рівне Разом» Світлана Марчук. Нещодавно призначений на посаду директора закладу Микола Бобрик ознайомив зі станом будівлі.

«Отримали звернення від мешканців Квасилова. Вони стурбовані станом цієї будівлі, тож ми приїхали ознайомитись зі станом будівлі особисто. Приміщення збудоване на початку минулого століття у якості пожежного ДЕПО і згодом поспіхом переобладнане під заклад культури. Воно просто під впливом часу зазнало руйнувань, і головне питання чи можуть тут безпечно продовжувати знаходитися діти. Потрібно зрозуміти, чи ця будівля взагалі може безпечно експлуатуватись, а якщо може то який термін. Квасилів – частина нашої громади і ми не можемо допустити до прикладу  щоб в результаті руйнування перекриття хтось постраждав. Тим більше, тут багато талановитих дітей, яким потрібно забезпечити комфортні і сучасні умови для розвитку», - зазначив Віктор Шакирзян.

За словами директора закладу Миколи Бобрика, у Квасилові є запит на гуртки та різні секції. Втім, стан будинку культури ставить під загрозу безпеку дітей і викладачів.

«На даний момент у нашому будинку культури займаються майже 200 дітей. У основному залі навіть відсутнє опалення. Відповідно, в холодну пору року у приміщенні без опалення з’являється грибок. А тут займаються діти, які цим дихають. Серед проблем – перекриття другого поверху, занедбані аварійні горища, тріщини по всій будівлі. Попри це, до мене часто звертаються викладачі, які хочуть відкривати різні гуртки, адже є попит серед мешканців».

Нині вивчають досвід сусідніх областей, які стикнулись із такими проблемами. Депутатка шостого округу, до якого входить і Квасилів, Світлана Марчук розповіла, що не планує стояти осторонь такої гострої проблеми.

«Ми дуже плідно співпрацюємо зі старостою Квасилова і мешканцями селища - були неодноразово звернення до нас щодо стану цього приміщення. Я тут вже не перший раз і знаю, що тут з дітьми займаються, ними опікуються. Є ентузіасти, які переймаються своєю справою, є безліч гуртків, - каже Світлана Марчук. - Сьогодні ми з секретарем Рівнеради оглянули будівлю і переконані, що так далі бути не може – її стан небезпечний для дітей. Ми приїхали, аби максимально включитись в допомогу і розглянути всі можливі варіанти, аби невдовзі запрацював сучасний будинок культури».

Читайте також