У Львові депутати облради проголосували за заборону діяльності УПЦ МП

Депутати Львівської обласної ради під час засідання 29 листопада ухвалили рішення про «необхідність заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (Московського патріархату)» на території Львівської області.

Про це повідомила пресслужба облради.

У рішенні депутати також звертаються до Верховної Ради України щодо внесення відповідних законодавчих змін для «заборони діяльності релігійних організацій УПЦ (МП), керівний центр якої розташований у державі, яка здійснила військову агресію проти України та окупувала частину її території».

Також обласна рада рекомендувала органам місцевого самоврядування Львівщини сприяти зміні підлеглості громад УПЦ (МП) «шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад».

Також депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів і Сил територіальної оборони Збройних сил України щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій

Читайте також