У Львові п`ятирічний хлопчик упав у кому після видалення зубів

У Львові п'ятирічний хлопчик упав у кому після відвідин стоматолога.

Про це у Фейсбук повідомив батько дитини, бандурист Віктор Пашник. 

- 21 добу наш неймовірний синочок у комі. Йому констатовано смерть мозку… через неналежне видалення молочних зубів…

Наше з дружиною життя розділилось на до і після того злощасного дня, 8 грудня, коли дружина Маріанна з сином Велесом пішли до клініки ТОВ «ОРІ ГРУП» (Ori-Dent), аби видалити два молочні зубчики…- пише чоловік. 

Він зазначив, що його син Велес пережив клінічну смерть під час загального наркозу. Згодом у дитини констатували смерть мозку.

- У день оперативного втручання дитина дуже протестувала в операційній і не давала вдягнути маску, ніби відчуваючи наближення трагедії.. Лікар-анестезіолог на очах дружини, силоміць одягала синові маску. Дружина попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув, - зазначає Віктор. 

Під час операції його дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги. 

- До дружини вийшов медичний директор ТОВ «ОРІ ГРУП», який повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити, і що дитину переводять в реанімаційне відділення ВП «Лікарня святого Миколая» КНП «ТМО №1 м. Львова».

Вже від лікуючого лікаря ВАІТ ВП «Лікарня святого Миколая» ми дізналися, що ситуація критична і що син перебуває у важкому стані, - додає чоловік. 

За словами лікарів, наразі мозок дитини мертвий і його життя підтримують лише медапарати. 

Батьки звернулись у поліцію, де порушили кримінальну справу щодо неналежного надання допомоги дитині. 

Наразі інцидент у приватній клініці не коментують. 

 

 

Читайте також