У місті на Рівненщині посилюють контроль за дотриманням карантинних заходів

Сьогодні, 17 липня, відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубно, на якому було розглянуто питання “Про продовження карантинних заходів в місті Дубно щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19”.

Зважаючи на значне погіршення у місті епідеміологічної ситуації, з урахуванням доповіді та за результатами обговорення питання порядку денного Комісія вирішила:

1.Дубенському відділу поліції ГУ Національної поліції в Рівненській області активізувати роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності жителів міста Дубно, які не дотримуються маскового режиму у громадських місцях, ігнорують інші карантинні заходи. Забезпечити контроль за дотриманням обмежувальних заходів у всіх закладах торгівлі, особливо на ринках, присікати випадки несанкціонованої вуличної торгівлі. Посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень в громадському транспорті, перевіряти дотримання маскового режиму серед водіїв та пасажирів, притягувати до відповідальності власників пасажирського транспорту, які не вживають належних заходів для організації безпечного перевезення громадян.

2.Керівникам підприємств, установ, організацій міста, усіх форм власності, взяти на особистий контроль здійснення заходів дезінфекції приміщень, дотримання правил особистої гігієни на кожному підпорядкованому об'єкті, запровадити систему постійного проходження температурного скринінгу для усіх працівників та відвідувачів.

3.Ввести у практику засідань комісії ТЕБ та НС міста Дубно заслуховування керівників підприємств, установ, організацій, де спостерігається спалах захворюваності на COVID-19, з метою визначення дієвості заходів, які вживаються для запобігання поширенню даної хвороби.

4.Дубенському міськрайонному відділу ДУ “Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ України” здійснювати постійний моніторинг епідемічної ситуації на території міста, забезпечити надання щоденної інформації щодо її розвитку у відділ з питань надзвичайних ситуацій міської ради (станом на 9 годину), посилити контроль за дотриманням режиму самоізоляції особами, які її потребують, продовжити відповідні рейдові перевірки із залученням працівників поліції.

5.Директору КП “Дубноводоканал” продовжити заходи дезінфекції на автобусних зупинках, тротуарах, павільйонах, місцях можливого скупчення людей, використовуючи засоби автомобільного обладнання КДМ.

6.Діяльність суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, здійснювати за умови дотримання протиепідемічних заходів у відповідності до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 18 (в редакції постанови від 02.06.2020 № 32).

7.Наповненість закладів харчування, які здійснюють обслуговування в приміщеннях, має бути не більше 50 відсотків стаціонарних місць для сидіння, відстань між сусідніми столами має становити не менше 2 м та за одним столом має бути розміщено не більше чотирьох клієнтів (без урахування дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою.

8.Структурним підрозділам міської ради, Дубенському міськрайонному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області, в межах функціональних повноважень, здійснювати постійний контроль за виконанням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 (зі змінами) у частині надання суб’єктами господарської діяльності послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях.

9.Керівникам усіх закладів торгівлі та громадського харчування міста взяти на особистий контроль та забезпечити суворе дотримання санітарних та протиепідемічних норм на підпорядкованих об'єктах, у відповідності до постанов Головного санітарного лікаря України, текстові матеріали яких викладені на офіційному сайті міської ради.

10.Відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради, з метою залучення додаткових фінансових ресурсів для покращення епідемічної ситуації в місті Дубно, підготувати проект цільової Програми комплексних заходів щодо запобігання поширенню на території міста гострої респіраторної хвороби COVID-19.

11.Відділу з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськими організаціями та ЗМІ міської ради продовжити широку роз'яснювальну роботу з населенням міста щодо необхідності дотримання карантинних обмежень, активно залучати до просвітницьких заходів громадські організації, релігійні громади, волонтерські рухи, активістів та лідерів громадської довіри.

12.Контроль за виконанням рішення комісії покласти на міський штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

Читайте також