У психлікарні Острога харчування хворих стане значно кращим

Фото ілюстративне

В жовтні-листопаді минулого року Острозьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури із залученням спеціалістів Держпродспоживслужби в Рівненській області та Острозького міськрайонного сектору ДСНС проведено чергову комплексну перевірку діяльності Комунального закладу «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради, якою, серед іншого, встановлено, що видатки на харчування хворих була недостатньою. Зокрема, становили близько 10 гривень на день на харчування одного хворого.

Так, згідно меню в КЗ «Острозька ОПЛ», енергетична цінність харчування хворих складала лише 1900-2000 кКл при нормі 2400-2500 кКл на одного хворого. Заміна продуктів, з огляду на недостатність видатків на харчування у КЗ «Острозька ОПЛ» за білками, жирами та вуглеводами не проводилася.

Водночас перевіркою з’ясовано, що кожного року адміністрацією комунального закладу скеровуються до Рівненської обласної ради бюджетні запити про необхідні видатки на харчування, однак повне фінансування останніх не забезпечувалося.

Зважаючи на встановлене, прокуратурою прийнято рішення про скерування листа до Рівненської обласної ради, яка, згідно Статуту, є власником КЗ «Острозька ОПЛ», про гостру необхідність поліпшення видатків на харчування хворих вказаного комунального закладу.

Згідно інформації Рівненської обласної ради та обласної державної адміністрації, за результатами розгляду листів прокуратури, прийнято рішення про збільшення на 2018 рік видатків на харчування хворих, у тому числі КЗ «Острозька ОПЛ» на 30%.

Станом на 30.01.2018 видатки на харчування хворих становлять 21 грн. 04 коп. Чи достатньо цього на забезпечення належної енергетичної цінності меню? Звісно ні, водночас такі видатки вдвічі покращили заміну продуктів та різноманітність меню хворих у порівнянні з минулим роком.


Прокурор Острозького відділу
Здолбунівської місцевої прокуратури 
Т. Мусіюк

Читайте також