У Рівне з`їхались медики західних регіонів України

Сьогодні відбувся захід, який об'єднав медиків західних регіонів України - керівників медичних департаментів, підприємств охорони здоров'я, представників влади. Зокрема, до Рівного приїхала керівниця Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця та секретар Комітету, голова підкомітету з питань військової медицини Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Яна Зінкевич.

Головними темами розмови стали перебіг медичної реформи та боротьба з COVID-19.

"Медики - це наша перша лінія оборони у боротьбі зі складними наслідками хвороби спричиненою COVID19. Нова хвиля пандемії принесе нові виклики. Тому зараз надзвичайно важливим є обмін досвідом між медичними працівниками, які вже знають і вміють організовувати процеси надання лікувальних послуг в умовах панування пандемії", - зазначив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Учасники конференції ділилися досвідом організація надання допомоги пацієнтам з COVID-19 на первинній ланці та в багатопрофільний лікарнях. Зокрема, Вікторія Покоєвчук, яка очолює КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги "Ювілейний" Рівненської міської ради, представила низку проєктів, які реалізовуються в Рівному в роботі "первинки" в умовах пандемії.

Читайте також