У Рівнераді відбувся депутатський день: розглянули три питання

Сьогодні, 20 грудня, у Рівному відбувся депутатський день, під час якого розглянути три питання. Зокрема, обговорили пропозицію будівництва нового будинку культури у Квасилові, перспективи розвитку кварталу в межах вулиць Млинівська-Макарова-Корольова-Соборна та реконструкцію вулиці Київської на двох перехрестях.

Актуальним для квасилівчан є зведення нового простору для творчого розвитку дітей. Наразі близько 200 дітей навчаються у будівлі, якій понад 115 років - там раніше знаходилося пожежне депо.

До депутатів звернувся секретар Рівнеради Віктор Шакирзян із думкою, що реконструювати стару споруду не є доцільним, а краще побудувати новий сучасний мистецткий простір, який об`єднав би одразу кілька об`єктів - музичну школу, бібліотеку та Будинок культури. Депутати погодилися, адже мова йде про суму у більш як 15 мільйонів гривень, які потрібні для реконструкції однієї будівлі, яка знаходиться у аварійному стані. Приблизно такі ж кошти потрібні для будівництва нового сучасного багатофункціонального приміщення.

Серед обговорених питань були також пропозиції реконструкції вулиці Київської на перехрестях із вулицями Грушевського та Галицького. Депутати вислухали презентацію головного архітектора Рівного Дмитра Котлярова щодо планів удосконалення кварталу на мікрорайоні Ювілейний (вул. Млинівська-Макарова-Корольова-Соборна). 

За словами секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна, дані засідання інформують депутатів щодо потреб мешканців певних вулиць та районів міста. Це допоможе сформувати правильний вектор руху влади, щоб громадяни відчували себе комфортно як у центральній частині, так і у спальних районах міста.

"Сьогодні була презентація напрацювань та досліджень, які дадуть можливість показати, що ми рухаємось у правильному напрямку. Це жива дискусія та обговорення за участі депутатів та громадськості, адже питання які ми розглядаємо важливі для цілої громади. Депутати вносять свої корективи, коментують - що їм подобається, а що ні, визначаються, хто буде балансоутримувачем, де будемо брати кошти. Така жива дискусія є доречною і важливою, адже громада хоче отримати якісну інфраструктуру", - зазначив Віктор Шакирзян.

Читайте також