У Рівному - три нові спецавтомобілі, які забирають сміття із контейнерів

Автопарк Комунального автотранспортного підприємства 1728 поповнився трьома новими сміттєвозам FORD. Їх закупили за кошти КАТП у програмі лізингу.

За словами директора комунального підприємства Сергія Марчука, однією із проблем підприємства є стан техніки, за допомогою якої забезпечують чистоту на вулицях міста. Особливо це було помітно взимку - в моменти пікових навантажень, коли техніка не витримувала і одночасно в ремонті було по 5-6 машин.

"Зараз автопарк підприємства поповнився трьома новими сміттєвозами. Вони покращеної якості, - говорить директор КАТП-1728 Сергій Марчук. - Рівняни зможуть побачити їх біля сміттєвих майданчиків до кінця 2021 року".

За словами директора КАТП-1728, поставлено більш як 100 нових контейнерів. А наступного року планується закупівля сміттєвоза з функцією очищення контейнерів.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначає, що оновлення існуючої автобази питання досить актуальне для Рівного, адже минулого року комунальники мали величезну проблему із вивозом сміття у так звані періоди пікових навантажень.

«Перших три автомобілі вдалося придбати цього року, і вже незабаром вони вийдуть на рейс і зможуть якісно обслуговувати потреби рівнян. Моє бачення – підприємство має повністю оновити існуючий автопарк новою, сучасною технікою, яка буде пристосована до потреб сьогодення. Мова йде й про місткість, про миття сміттєвих баків, про автоматичні функції, які зменшать затримку на кожній точці, тим самим збільшать зону обслуговування», - розповідає Віктор Шакирзян.

 

Читайте також