У Рівному хочуть обладнати диск-гольф парк у Гідропарку

На сайті Громадського проєкту Рівного з'явилась ініціатива створення диск-гольф парку у Гідропарку.  Диск-гольф — це індивідуальний вид спорту з летючим диском, у якому гравці змагаючись, намагаються пройти відрізки, за найменшу кількість кидків диска.

Автор проєкту Євген Донцов зазначив, що реалізація ідеї коштуватиме місту 329 тисяч гривень.

Більшу частину коштів - 259 тисяч гривень - витратять на диск-гольф корзини. Інше обладнання (знаки, початкові бази, перепони) обійдуться у 30 тисяч гривень. Робота по встановленню, згідно розрахунків автора проєкту, коштуватиме 40 тисяч гривень.

Диск-Гольф - є офіційно зареєстрованим видом спорту в Україні.

Створення диск-гольф парку у Гідропарку дасть можливість:

  • Надихнути більше життя в цю територію міста, й збільшить кількість відвідувачів
  • Надасть можливість мешканцям міста займатись видом спорту, який доступний для різного віку, різної статті та фізичних можливостей
  • Зробить більшу кількість мешканців фізично здоровими та продуктивними
  • Чудова альтернатива масовим та контактним видам спорту, особливо в часи епідемій та карантинів.
  • Збільшить туристичну привабливість міста, як для внутрішнього туризму, так і міжнародного.

Диск-гольф - доступний вид спорту для різних вікових груп, гендерних груп та фізичних можливостей. Диск-гольф ідеально підходить для індивідуальних спортсменів, які бажають розвиватись в цьому спорті.

Як зазначає Євген Донцов, найбільша цінність цього спорту в тому, що цей вид спорту ідеальний для сімей, для спільного проводження часу, що впливає на якість спілкування в сім'ях та вихованні дітей.

 

Читайте також