У Рівному хочуть провести незалежну експертизу щодо ділянки на Дачній

Провести незалежну експертизу права власності ділянки на Дачній, 19 вирішили на спеціальній комісії у Рівненській міській раді. Депутат Ірина Пилипчук зазначає, що ця ділянка була видана в 1998 році та вписана в державний акт 1995 року, що, зі слів чиновниці, є неправомірним. Також повідомляється, що тоді ділянка була збільшена на майже 12 соток.

«У державний акт, який був виданий 95-го року на ім’я Булавської Олени, були внесенні кориктування, тобто домалювалася ділянка, яка знаходилася поруч ділянки, яку в 95-му році виділили Булавській Олені в розмірі 11,8 соток. Тобто в цей державний акт ще домалювали одну ділянку. При чому в книзі реєстрації державних актів за 1998 рік запису про те, що ця ділянка відійшла у власність Булавській Олені, відсутня. Як можна було дати людині ділянку 98-го року і внести коригування в державний акт, який був виданий 95-го року?» - розповідає Ірина Пилипчук.

Відтак, на комісії дійшли висновку зробити незалежну експертизу, щоб дізнатися чи правомірно було дописано ділянку на Дачній, 19. Зазначимо, що цю ділянку Олена Булавська подарувала релігійній  громаді Серафима Саровського. Колишня власниця цієї землі з 2006 року знаходиться в Росії.

Нагадаємо, на цій ділянці УПЦ МП планує збудувати храм. Нині там стоїть капличка. 

У разі визнання документів підробленими ділянку можуть вилучити та повернути у власність пані Булавській. Чи буде проведена експертиза вирішать на сесії міської ради.

Читайте також