У Рівному хочуть створити Будинок ветеранів

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівняни вже подають проекти для участі в Громадському бюджеті міста. Восени буде голосування і ті, що наберуть найбільшу кількість голосів, стануть переможцями та будуть реалізовані впродовж 2021 року. Один із проектів - Створення Будинку ветеранів.

Проект спрямований на створення простору для ветеранів як комунікаційного майданчика між ветеранською спільнотою, представниками державних інституцій та громадських організацій. Створення умов для отримання ветеранами та членами їх сімей всебічної допомоги і підтримки.

"На сьогоднішній день більше 6000 ветеранів російсько-української війни нараховується на Рівненщині. Також є багато військових частин, розміщується Оперативне Командування «Захід», де служить більше ….
Всі ці люди зможуть отримати фахову допомогу і підтримку.
Положенням про створення ветеранських просторів передбачаються такі категорії осіб, що зможуть отримати тут допомогу, а саме:
- Військовослужбовці ЗСУ, інших утворених для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України збройних формувань.
- Ветерани війни (учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни)
- Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалі учасники Революції Гідності.
- Особи, які у складі добровольчих формувань, що були утворені або само організувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, брали безпосередню участь в АТО.
- Особи, які здійснювали волонтерську діяльність для забезпечення проведення АТО
- Члени сімей вказаних вище осіб", - зазначила авторка проетку Тетяна Воронцова. 

Читайте також