У Рівному хворі на діабет зможуть отримати безкоштовний інсулін

фото ілюстративне

Потребу у безкоштовних інсулінах для жителів Рівного практично задоволено. Майже один мільйон гривень депутати Рівнеради виділили на це на сесії. До кінця цього року та захопивши частину січня наступного року, хворі на цукровий діабет зможуть отримувати життєво необхідні ліки. Звернутися можна в аптеки, з якими ЦПМСД Рівного, а також поліклініка Центральної міської лікарні міста, уклали угоди. За словами начальника Управління охорони здоров’я м. Рівне Віктора Іськіва, фактично місто підставило плече державі у цьому питанні, виділивши цього року на інсулін 4 млн.грн. з міського бюджету.

За один мільйон гривень завершать ремонт у цьому році у пологовому відділенні № 2 Пологовий будинок Рівненської міської ради. Ще 190 тис.грн. міські депутати додали на закупівлю меблів. Понад 680 тис.грн виділено для КНП "Міська дитяча лікарня" Рівненської міської ради аби завершити ремонт ізолятора в стаціонарі №1. Таким чином, відділення на першому поверсі буде повністю відремонтоване.

Наступного року на лікарні, що надають вторинну спеціалізовану медичну допомогу, теж чекає зміна методу фінансування. Контракт з НСЗУ Національна служба здоров'я України стане джерелом отримання коштів. Для цього необхідно комп’ютеризувати та підключити ЗОЗ до Електронної системи охорони здоров’я. Тож для придбання оргтехніки у міські медичні заклади депутати виділили 1 млн.100 тис.грн. Нові комп’ютери встановлять у КНП «Центральна міська лікарня» РМР, Пологовий будинок Рівненської міської ради, у двох стоматполіклініках (КНП "Міська стоматологічна поліклініка" Рівненської міської ради Стоматологічна Поліклініка), КНП "Міська дитяча лікарня" Рівненської міської ради та Рівненська міська лікарня №2. “Все-таки цих коштів не достатньо, тому вже з нового року будемо просити у депутатів додаткового фінансування”,- каже Віктор Іськів.

За майже 200 тис.грн. у терапевтичному корпусі Центральної міської лікарні м. Рівне проведуть монтаж локальної мережі та налаштують мережеве обладнання. Таким чином, у лікарні створять локальну комп’ютерну мережу. Аби лікарня зустріла наступний квітневий етап реформи у всеозброєнні.

Пресслужба Рівненської міської ради

Читайте також