У Рівному Муніципальній варті хочуть дозволити штрафувати горе-паркувальників

На засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради планують уповноважити працівників Департаменту  
муніципальної варти виконувати функцій інспекторів із паркування. Відповідний проєкт рішення з'явився днями на сайті міської ради. 

"...з метою покращення організації дорожнього руху, збільшення пропускної спроможності окремих ділянок вулично-дорожньої мережі Рівненської міської територіальної громади, впорядкування паркування транспортних засобів, для забезпечення належного виконання органами місцевого самоврядування повноважень щодо притягнення  до відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення", - йдеться у тексті документу.

У випадку позитивного рішення виконкому, працівники Муніципальної варти зможуть розглядати справи та виносити постанови про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою і третьою статті 122 (y частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах відповідного населеного пункту, зафіксоване у режимі фотозйомки (відеозапису), частинами першою другою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, здійснювати тимчасове затримання транспортних засобів у випадках, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення та в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України.

Читайте також