У Рівному планують відзначити спортсменів-ветеранів, які здобули медалі на "Іграх Нескорених"

Нещодавно, у Нідерландах пройшли щорічні спортивні змагання ветеранів війни “INVICTUS GAMES 2020”, на яких Рівне представляли одразу два спортсмени - Андрій Бадарак та Іван Лепеха. За результатами змагань рівняни вибороли одну золоту та дві бронзові медалі.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян під час зустрічі з одним із спортсменів наголосив, що звертатиметься від свого імені до депутатського корпусу міськради та виконавчого комітету, аби гідно відзначити успіх спортсменів-ветеранів. 

"Сьогодні підтримка наших ветеранів і військовослужбовців має бути максимальною на всіх фронтах. Це подвійний подвиг з їхнього боку: вони виявили мужність на фронті і були поранені, але пізніше знайшли в собі силу духу, аби стати видатними спортсменами і принесли нашій країні і нашому місту спортивну славу", - зазначає Шакирзян.

За словами секретаря міськради, саме завдяки нашим спортсменам про мужність українських захисників почули в Гаазі, де невдовзі судитимуть Путіна і його поплічників.

До слова, Івана Лепеха поїхав на змагання просто з лінії фронту, виборов медаль і знову повертається на позиції його частини на Луганщині.

"Андрій Бадарак, який виборов одразу дві медалі - золоту та бронзову, людина титанічної сили духу, зустрівшись з ворогом і отримавши важке поранення він досягнув неймовірного у спорті. Хіба це не приклад мужності і внутрішньої сили. З цих неймовірних людей кожен з нас має брати приклад. Зараз наші служби вивчають, яким чином найкраще відзначити спортсменів ветеранів, це буде грошова премія, стипендія на подальші тренування чи інша винагорода, в будь-якому разі я буду наполягати на тому, аби ці люди отримали гідне визнання їхньої мужності ”, - говорить Віктор Шакирзян.

Нагадаємо Андрій Бадарак із позивним "Бадер", ветеран Збройних сил України захищав Україну в 2015-2016 роках у Донецькій та Луганській областях та брав участь у бойових діях разом із 54-им окремим розвідувальним батальйоном.

Іван Лепеха воював на Луганщині в 2014-2015 роках: спершу як доброволець, а пізніше – в складі 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар". З початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України - повернувся у стрій територіальної оборони та несе службу в районі Луганської області. Одразу після повернення зі змагань, Іван знову відправився захищати українську землю. 

Читайте також