У Рівному попрощались з протоієреєм Сергієм Лучаніним

У Свято-Воскресенському соборі Рівного попрощались з протоієреєм Сергієм Лучаніним. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Нагадаємо, він помер на 66-му році життя. 

З 16-ої години протягом ночі священники з усіх благочинь області почергово читали Євангеліє.

- Отець Сергій більше 20 років був благочинним, тобто наставником, священників Рівненського благочиння, побував практично в усіх парафіях Рівненщини, сусідніх областей. Всі священники — керівники благочинь приїхали, щоб віддати останню шану, молитви своєму духовному співбрату, співслужителю. І не тільки православні, а й греко-католики, римо-католики. Маємо надзвичайно велику, важку втрату. І, згідно з уставом, проводжаємо отця Сергія на небо, - каже син покійного священника, клірик Свято-Воскресенського собору, капелан і волонтер Сергій Лучанін. 

Сергій Лучанін майже 20 років був секретарем Рівненської єпархії. З 1991 року він стояв біля витоків відродження української незалежної церкви.

- Поруч із священниками, яких вже також не дуже багато залишилося, боролися за те, щоб ми відійшли від престолу північного і стали до престолу української незалежної церкви. Цього ми досягли через томос 2019 року. Людина освічена, мудра, батько дуже багато читав постійно. Кандидат історичних наук, кандидат богословських наук, викладач, у свій час, Острозької академії, і Рівненської духовної семінарії, член Міжцерковної ради, - зазначив Сергій Лучанін-молодший.

Поховають отця Сергія сьогодні біля церкви Святого Степана на Грабнику. Там в 1991 році він прийняв священницький сан.