У Рівному презентували книжку юної Марійки Колеснік і продали на аукціоні її картини

Сьогодні в Рівному відбулась презентація книжки Марійки Колеснік і Олени Медведєвої – «Друге Диво». Це розповідь про тендітну і мужню 12-річну дівчинку із села Плоска, що на Дубенщині. У такому юному віці вона боролась із гідроцефалією і пілоцитарною астроцитомою. Дівчинка пережила операцію на головному мозку, але незважаючи на прогнози медиків і свій стан, вона радіє життю і є прикладом сили та віри в диво для багатьох дорослих.

Це вже друга книжка Марійки Колеснік, вона вийшла накладом у дві тисячі примірників. Створювати їх маленькій дівчинці допомагала Олена Медведєва. Якщо першу книгу Марійка надиктовувала у палаті, то другу – у телефонному режимі. Причиною цього став жорсткий локдаун.

Юна авторка розповіла, що боротись із недугою їй допомогла віра у нове життя. Це і відобразилось у книзі.

«Написання книги зайняло орієнтовно два тижні. Мені результат дуже подобається і сама книжечка подобається - і форматом, і кольорами. Коли ми її писали, я відчувала і радість, і смуток. Смуток, бо згадуєш ті страшні дні, які вже минули, а радість – бо попереду нове життя. У цій книзі дуже багато фотографій і мої ілюстрації. Третя книжка буде незвичною – це буде репортаж моїх картин», - розповіла Марічка.

Серед тих, хто побачив книгу однією із перших, була вчителька української мови та літератури «Центру Надії» Людмила Герус. Цю роботу вона назвала емоційно-словесним антидепресантом.

«Ця книга змусила мене не один осінній вечір проплакати і при чому не за долю Марійки, а за те, як дорослі сприймають світ. Тут стільки віри, стільки тепла, про яке ми під різними буденними нашаруваннями забуваємо, - розповіла Людмила Герус. - Я уявляла сердечко Марійки, сердечко Олени Анатоліївни – це дві авторки, які зробили унікальну книгу, направду. Коли читаєш книги, ти розумієш їх цінність і цікавість. А ця – такий емоційно-словесний антидепресант. Дуже вишуканий, дуже сильний».  

Крім того, на презентації книги відбувся і аукціон картин дівчинки. За сім картин вдалось виручити 9 500 гривень. Ще шість виставлять на онлайн-аукціон. Ці кошти прямують на здійснення однієї із Марійчиних мрій – побачити море.

Переможці торгів отримували виграні картину в екосумках від меценатів заходу – команди «Рівне Разом». Участь в аукціоні взяв і секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян, який викупив одразу дві картини. Одна з них – перша робота Марійки. За словами пана Шакирзяна, картина «Голубий сонях» - символічна. Саме її зобразили на екосумках.

«Дуже сильний та емоційний захід – Марічка показала, як вона бореться за життя, як вона його любить. Марійка передає любов і тепло, вона надзвичайно сильна і як би їй не було тяжко, вона показує, як вміє жити, як бореться за своє здоров’я. Роботи Марійки нам показують, що яким би не було життя, нам треба рухатись і розвиватись. Наша команда і надалі буде підтримувати такі ініціативи, адже люди цього потребують. Перша картина – робота, в яку вона вклала найбільше натхнення і переживань. Вона несе любов і тепло і її ми зобразили на наших екосумках. Наша команда виступає за екологію і важливо пам’ятати, що бренд «Рівне Разом» завжди буде розвивати, берегти і плекати наше місто», - зазначив Віктор Шакирзян.

Читайте також