У Рівному розповіли, які пілотні проекти пропонує Мін`юст

фото - Фейсбук

У Рівному відбувся круглий стіл щодо пілотних проектів Мін'юсту у сфері ДРАЦС. Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Круглий стіл щодо реалізації правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та пілотних проектів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану відбувся у Рівному, у п’ятницю, 4 травня. Учасниками зустрічі були працівники Рівненського міського відділу ДРАЦС та Управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому.

Начальник Рівненського міського відділу ДРАЦС Галина Давидюк розповіла про пілотні проекти Міністерства юстиції, які діють у відділі, а саме про «Шлюб за добу», а також про державну реєстрацію народження безпосередньо у пологових будинках Рівного та про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини у органах державної реєстрації актів цивільного стану.

– Ми обговорили необхідність забезпечення того, щоб всі громадяни мали свідоцтва про народження, наголосивши на співпраці у виявленні дітей, народження яких не зареєстроване, – зазначила Галина Давидюк. – Рівний доступ до ідентифікаційних документів і свідоцтв про реєстрацію актів цивільного стану є обов’язковою умовою визнання правосуб’єктності особи, а також права на реєстрацію народження, відповідно до міжнародних стандартів у сфері прав людини. Загальновизнано, що реєстрація народжень, яка являє собою частину всеосяжної системи реєстрації актів цивільного стану, має бути загальнодоступною.

Читайте також