У Рівному спростували фейк про те, що флюоромобіль, який обстежує містян, не відповідає нормам

У Рівненському обласному фтизіопульмонологічному центрі прокоментували ситуацію щодо флюоромобіля, яка ширилась у мережі.

Зокрема, у одному з рівненських Телеграм-каналів з'явилась інформація про те, що транспортний засіб нібито не має відповідних дозволів та не відповідає нормам радіаційної небезпеки.

"Річ у тім, що флюоромобіль (в ньому пропонують зробити безплатний тест на ВІЛ та флюорографію), який  Рівненський обласний фтизіопульмонологічний центр приблизно рік тому отримав в якості гуманітарної допомоги, досі не має необхідних дозвільних та ліцензійних документів на роботу. Більше того, він навіть не відповідає нормам радіаційної безпеки. Простіше кажучи, «фонить». Від цього, в першу чергу, страждають рентгенлаборанти, яких примушують на цьому автомобілі працювати. Вони ж нікуди не скаржаться, бо бояться втратити роботу. Тому їздять і мовчать", - йдеться у повідомленні.

Як прокоментували на сторінці медзакладу, інформація є неправдивою та не відповідає дійсності, а усі необхідні документи наявні.

"Адміністрація медичного центру офіційно повідомляє, що дана інформація є фейком та не відповідає дійсності, про що свідчить протокол дозомитерчного контролю засобів захисту Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Нам невідомо, яку кінцеву мету переслідують автори такої дезінформації, але ми вбачаємо в цьому свідомий підрив авторитету закладу та намагання зірвати впровадження ефективної програми по боротьбі з туберкульозом", - зазначають у повідомленні.

 

Читайте також