У Рівному судитимуть АТОвця, який прикріпив до "Лексуса" слідчого гранату

У Рівному скерували до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного місцевого жителя, якого обвинувачують у погрозі слідчому гранатою. Про це інформує обласна поліція. 

Нагадаємо, у січні цього року 29-річний заступник керівника слідчого відділу райуправління поліції Вільгем Акопян знайшов прикріплену до ручки автомобіля "Лексус" гранату. Сам позашляховик належить його матері. 

Боєприпас не був приведений у бойове положення, а тому загрози оточуючим не становив. 

За цим фактом було розпочато досудове розслідування щодо погроз вбивством чи насильством працівнику поліції. 

Експертиза підтвердила, що прикріплена граната "РГД-5" дротом з'єднувалась із запалом та становила одне ціле. 

Зловмисника розшукали. Ним виявився 35-річний уродженець Вараша, який нині проживає у Рівному. Раніше чоловік у поле зору поліцейських не потрапляв. Відомо, що він служив у зоні АТО. 

Під час обшуку у його автомобілі "БМВ" знайшли корпус до ще один корпус гранати "РГД-5" та запал до неї. У суді сторона обвинувачення просила відправити підозрюваного під варту без права на заставу, однак, суд призначив заставу у 45 тисяч гривень, яку підозрюваний вніс. Тому нині перебуває вдома. 

Чоловік у скоєному не зізнається, зі слідством не співпрацює та відмовляється будь-що пояснювати. Йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. 

Наразі також встановлюють, хто є замовником даного злочину. 

 

Читайте також