У Рівному судитимуть ексначальника МіськШЕУ

У Рівному судитимуть колишнього начальника міського шляхово-експлуатаційного підприємства Віктора Климука. Обвинувальний акт за фактом розтрати ним чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем у великих розмірах та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України) скеровано до суду.

У пресслужбі обласної прокуратури повідомили, що посадовець у період з жовтня по грудень 2020 року, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав від імені комунального підприємства із фізично-особою підприємцем удавані договори підряду про виконання будівельних робіт та акти приймання виконаних будівельних робіт, які фактично не виконувались. Відповідно до документів, приватна фірма отримала 301,18 тонн асфальтобетонної суміші та 580 одиниць тротуарних бордюрів на загальну суму 476 152 гривень.

Посадовець свою вину визнав і відшкодував збитки. Попри це, йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

 

Читайте також