У Рівному триває безстрокова акція протесту: небайдужих містян закликають підтримати пікет

Вже третій день у Рівному пікетують представники політичної партії «Рівне Разом». Вони вийшли на безстрокову акцію протесту одночасно під стіни Рівненської обласної державної адміністрації та Територіальної виборчої комісії та закликають небайдужих рівнян долучитись і поставити свої підписи.

На такий крок у «Рівне Разом» пішли через тиск на членів ТВК під час реєстрації документів від нової політичної сили. Пояснюють, що ввечері 24 вересня члени ТВК виявили технічні помилки. Голова міської організації партії «Рівне Разом» Світлана Марчук зазначила, що представники партії встигли у визначений законом термін подати другий пакет документів, самостійно усунувши технічні помилки. Втім, навколо цього розгорівся скандал.

«Територіальна виборча комісія, згідно з виборчим кодексом, мала б вказати на помилки і повернути пакет документів на доопрацювання. Втім, під тиском з боку провладних народних депутатів та чиновників відмовилась це зробити. Тож нинішня акція протесту - спрямована проти свавілля представників чинної влади. Ми вимагаємо зупинити тиск на представників ТВК, не перешкоджати роботі комісії та реєстрації кандидатів від нашої партії на місцевих виборах, а також дати можливість ТВК розглянути пакет документів, поданий в строк відповідно до чинного законодавства», - розповіла Світлана Марчук.

Нині партійці прагнуть звернути увагу правоохоронців і громадськості на ситуацію, яка склалася. Небайдужих рівнян закликають доєднатись до пікету своїми підписами, адже йдеться про право мешканців вільно обирати на виборах.

 

Читайте також