У Рівному успішно завершили встановлення Містечок Незламності

До Рівного завітали представники міжурядової організації MSB. Європейські партнери прагнули на власні очі побачити, як у Рівному реалізували проект по облаштуванню Містечок Незламності. Нагадаємо, в рамках цього пілотного проекту ЄС громада отримала п'ятсот будиночків-укриттів, утеплених та обладнаних всім необхідним для тривалого перебування людей. Їх встановили на випадок надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути внаслідок чергових ударів ворога по об’єктах критичної інфраструктури. До прикладу,  в разі виникнення перебоїв з електро- та теплопостачанням у цих містечках можна буде організувати досить комфортні пункти обігріву.

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян каже, що представники шведського агентства MSB, які курували реалізацію цього проекту, оглянули всі п’ять містечок, розташованих у всіх великих мікрорайонах міста та селищі Квасилів. За їхніми словами, вони залишились задоволеними побаченим.

“Хочу подякувати всім працівникам агентства MSB, які разом з нами пліч-о-пліч кілька місяців працювали над реалізацією цього унікального проекту в Рівному. Важко переоцінити те, наскільки важливим є сьогодні для нас в умовах воєнних дій мати в резерві такі Містечка на випадок, якщо, не дай Боже, по місту знову буде завдано ракетних ударів. Ми матимемо можливість розмістити людей, обігріти, нагодувати, забезпечити медичну і соціальну допомогу”, - зазначив Віктор Шакирзян.

У Рівненській громаді загалом зведено вже п’ять Містечок Незламності у всіх великих мікрорайонах. Крім того, в Рівному розгорнуто тренувальний центр, де навчають встановленню таких містечок з модульних будиночків представників інших територіальних громад, що планують долучитись до проєкту.

“У Рівному базуватиметься чотири Містечка Незламності та одне у селищі міського типу Квасилів. Люди зможуть в таких модульних будиночках мати усе необхідне для проживання, адже тут наявне світло, тепло, медичні пункти, соціальні працівники та, навіть, дитячі кімнати”, - розповідає директор департаменту соціальної політики Рівного Сергій Черній.

Окрім Рівненської громади, представники агенції MSB планують додатково для України передати ще три тисячі модульних будинків.

Читайте також