У Рівному в приватній клініці скажена кішка вкусила жінку

У Рівному зафіксували сказ у тварини. Відомо, що у приватній ветеринарній клініці на вулиці Соборній кішка вкусила жінку.

Наступного дня тварина померла - під час лабораторних досліджень підтвердили сказ.

Про це "Рівне Медіа" повідомив начальник міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський. За словами посадовця, наразі у місті проводяться епізоотичне і епідеміологічне розслідування та заходи щодо локалізації даного захворювання. 

"Ми вже попрацювали з більшою частиною людей, які мали контакт з твариною. Сьогодні ці заходи продовжуюють. Та людина, яку вкусили - направлена на лікування у Рівненську міську лікарню", - зазначив пан Сасовський.

У місцях, де перебувала хвора тварина, провели дезінфекцію - ветклініка та магазин. Людей, які мали контакт, попередили про небезпеку даного захворювання.

У Рівненській міській раді будуть збирати надзвичайну протиепізоотичну комісію, щоб підтвердити план заходів та винести рішення про оголошення карантину.

"На території, де знаходилась кішка, будуть введені карантинні обмеження. Цю зону визнають неблагополучною по сказу. На ціле місто ми не вводимо карантин, а тільки на територію - вул. Соборна, Вербова", - розповів пан Сасовський.

Карантинні обмеження стосуватимуться тварин, які проживають на вказаній території. Якщо особи захочуть вивезти котів чи собак за кордон, то упродовж 2 місяців це не можна буде зробити.

Згодом анонсуватимуть безкоштовні щеплення від сказу у Рівненській міській державній лікарні ветеринарної медицини по вулиці Малорівненська, 91.

Читайте також