У Рівному відбудеться обласний етап змагань «Cool Games»

Рівненське  обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України проводить перший обласний спортивно-масовий захід «Cool Games», який є етапом відбору команди до другого Всеукраїнського заходу, що відбудеться в лютому 2020 року в Києві. Участь у заході братимуть учні Рівного, Вараша, Острога, а також Березнівського, Володимирецького, Костопільського, Млинівського, Рівненського районів та Крупецької ОТГ. Змагання пройдуть 16 листопада о 10:00 в спортивному залі Рівненського навчально-виховного комплексу «ЗОШ №26».

«Cool Games» (Круті ігри)  –  це  спортивно-масовий захід для учнів і учениць 9-17 років, який не потребує спеціальної підготовки,  покликаний запровадити інноваційні підходи до проведення уроків з фізичної культури в школах, започаткувати новий формат їх проведення, зробити заняття спортом яскравим та привабливим, заохотити школярів займатися руховою активністю, залучити їх до систематичних занять фізкультурою та подальшої популяризації здорового способу життя. Командна гра стане головним елементом фізичного виховання, адже це допомагає  школярам вчитися взаємодії в колективі, розвивати лідерські якості та найбільше мотивує відвідувати уроки.

В першому Всеукраїнському спортивно-масовому заході «Cool Games» взяли участь 550 учнів з 24 областей України та міста Києва. Започаткував та провів спортивне дійство Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно з федерацією учнівського спорту України.

Учні Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» в результаті стали першими чемпіонами України, а в майбутньому й чемпіонами світу на міжнародному заході «Cool Games».

Гучна музика, яскрава форма та видовищні трюки на уроках фізкультури – усе це має “відтягнути” дітей від гаджетів і повернути до реального спілкування та здорового способу життя.

Пресслужба управління освіти Рівненської ОДА

Читайте також