У Рівному відбудеться виставка проектів пам`ятника Степану Бандері

Фото - відкриті джерела

З національним героєм, провідником ОУН УПА Степаном Бандерою в нашому місті пов’язано немало неоднозначних подій. Свого часу перейменування вулиці Московської на вулицю його імені відбулося з значним супротивом як багатьох тогочасних політиків, так і простих мешканців. Ще довгий час потому пам’ятні меморіальні таблички на будинках знищувалися вандалами, обливалися фарбою, зривались і т.д.

Зважаючи на такі обставини, питання встановлення пам’ятника Бандері вже давно має політичне забарвлення та є предметом маніпуляцій та спекуляцій для певних політичних сил.

16 січні 2018 року виконавчий комітет Рівненської міської ради оголосив відкритий архітектурний конкурс на краще рішення пам’ятника Степану Бандері.  Взяти участь в конкурсі запрошувалося фахівців та авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студентів архітектурних і художніх навчальних закладів. Реєстрація учасників та збір конкурсних проектів відбулися з 1 лютого до 21 травня. Можливо по причині малого суспільного розголосу та на Конкурс подали лише сім проектних пропозицій. Не так вже й багато, зважаючи на одіозність постаті Бандери в українській історії.

Офіційне відкриття виставки робіт учасників конкурсу, за участю членів журі, представників міської влади та депутатів відбудеться 31 травня в 11.00 у фойє Міського будинку культури в парку ім.Т.Г.Шевченка (І поверх). Побачити конкурсні проекти можна з 31 травня по 7 червня 2018 року. Експонування відбувається на умовах анонімності авторів. Час роботи виставки з 10 до 18 години щодня, вхід вільний. Всі бажаючі можуть залишити свої думки та оцінки конкурсних проектів у книзі відгуків.

Оголошення підсумків конкурсу відбудеться 8 червня, час і місце будуть визначені пізніше.

До слова, преміальний фонд Конкурсу: перша премія 20 000 грн., друга - 15 000 грн., третя - 10 000 грн.

До складу журі конкурсу входять: О. Бучинський, Б. Гапяк, В. Гвоздинський , М. Гоцур, В. Дем’янов, А. Жив’юк, Ю. Калітинський, В. Ковальчук, Р. Літвінчук, О. Литвин, Т. Максименко, Я. Марчук, В. Мельник, Ю. Осіпчук, С. Паладійчук, М. Пасічник, С. Руднєв, О. Самчук, В. Соколюк, Б. Столярчук, М. Шолудько, відповідальний секретар – Л. Жовтко.

Читайте також