У Рівному відсвяткували Всеукраїнський тиждень читання (ФОТО)

В молодіжній книгозбірні позитивно і шалено пройшов тиждень читання

Щороку в чудові весняні дні в бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень читання. Це час сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято для тих, хто творить книгу і хто любить читати.

Ось і в цей позитивно-шалений тиждень читання до обласної бібліотеки для молоді візитувала ціла плеяда рівненських літераторок. У відділ сімейного читання завітала відома письменниця, авторка численних збірок для дорослих та дітей Анна Лимич. Вона подарувала присутнім свій сонячний світ добра, любові та усмішки, розповіла як народжуються її твори та створюються ілюстрації до них. Анна Андріївна представила свої книги «Ельвіра в Країні Котів», «Казка про Чорнобиль», «Мура-гламура» та розмальовку «Абетка». В залі щиро звучали поезії, які стали улюбленими для багатьох учнів. І певна річ, зустріч не обійшлася без автограф-сесії і світлин  на згадку.

Приємною подією для студентів медичного коледжу стало знайомство з молодою талановитою поетесою Іриною Мельник. Її творчість сучасна та соціально-патріотична, її вірші оригінальні своєю візією світу і людей в ньому. Ірина представила свою збірку «Вікна. Книга перша», відео-поезію «Різдво» та «Ластівонька» з музичним супроводом Андрія Ляшука та розповіла, що пише також в жанрі ронделю − давньофранцузькій віршованій формі, яка набула поширення в новочасних європейських літературах. Присутні заслухалися поезією Ірини Мельник у власному виконанні, їм імпонувала чудова імпровізація авторки. Чималий інтерес студентів викликали оригінальні листівки-мікси з її віршами та живописом Тараса Більчука. Шанувальники побажали письменниці виходу нових цікавих книг.

З прихильниками своєї творчості зустрілася неординарна поетеса, народна майстриня Олександра-Ксенія Медвідь. Вона презентувала нову поетичну аудіо-книгу «Пташина» та збірку «ОМ». Авторка декламувала власні вірші, які народилися нещодавно. Її поезія, образна і метафорична, вдало резонувала з почуттями присутніх. Згодом Олександра провела невеликий майстер-клас, на якому познайомила учнів з технікою створення ляльки, зазначивши, що вона робиться з природного матеріалу в червоних і білих кольорах без обличчя. Всіх зацікавила її колекція творчих робіт «Трипільські ляльки».

Відділ абонементу презентував творчість Наталії Макар, зокрема її дебютну збірку «Струни юної душі», де вдало поєднуються вірші та невеликі оповідання, де в центрі уваги різні відтінки людських почуттів: кохання та щастя, біль та розчарування. Присутні на заході учні НВК №12 виявили бажання декламувати твори юної авторки, які їм сподобались. Яскраво! Виразно! Поетично! Саме такими були враження присутніх від творчого вечора Наталії Макар.

Згодом учні ліцею «Елітар» із задоволенням переглянули слайд-презентацію «Сучасні книги для молоді» та познайомились з виставкою-рейтингом популярних книг 2018 року, які наявні в фондах бібліотеки. Вони висловили свої думки про те, що їм прийшлось до вподоби та викликало бажання прочитати.

Бенефіс «Читаємо – ВСІ!» презентував захоплення і перемоги, таланти і заслуги відвідувачів відділу сімейного читання. Ведуча бенефісу познайомила присутніх з кращими читачами, яких об’єднує любов до книги, бажання бути ерудованими і цікавими людьми. Проте вони не тільки багато читають, а й мають багато інших уподобань, на які їх надихають улюблені книги: пишуть гарні вірші, малюють, танцюють, створюють власноруч чарівні речі, беруть участь у різноманітних конкурсах і олімпіадах. Нагородження кращих серед кращих відбулося в теплій невимушеній обстановці. Бенефіціанти висловили щиру вдячність за визнання та отримані подарунки.

Тиждень читання в бібліотеці пройшов творчо, цікаво й пізнавально. Зустрічі з письменниками залишили в серцях відвідувачів тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше і більше нових книг. А найбільш активні читачі отримали в дарунок книги з автографами авторів.