У Рівному виявили небезпечну дитячу іграшку

Працівники відділу ринкового та метрологічного нагляду Держпродспоживслужби провели перевірку продукції у суб'єкта господарювання, що реалізовує іграшки у Рівному. Під час перевірки відібрали зразки іграшок для дітей віком до 36 місяців для проведення лабораторних досліджень. 

У ході перевірки виявили іграшку "Брязкальце" китайського виробництва, яка за результатами проведених випробувань не відповідала встановленим вимогам безпечності.

Під час експертизи виявили невідповідність маркування. Зокрема, не зазначене найменування та адреса імпортера, зареєстрована торгова марка та попредження щодо вікового призначення та наявності дрібних частин, нанесене на пакування іграшки, не відповідає закону про порядок застосування мов.

Крім цього, за показником  «рівень звукового тиску» іграшка не відповідає вимогам ДСТУ.

Оцінкою критеріїв ризику визначено, що продукція – іграшка «Брязкальце» становить середній рівень загрози.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області було направлено повідомлення щодо розповсюдження цієї продукції до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для інформації та проведення перевірок за ланцюгом постачання.

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

Читайте також