У Рівному водію, який збив пішохода та намагався втекти, загрожує до 3 років за ґратами

У Рівному водію за скоєння ДТП загрожує до 3 років за ґратами.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Рівненською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 38-річного рівнянина, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані (ч. 1 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135  КК України).

Так, слідством встановлено, що у січні цього року обвинувачений, перебуваючи за кермом мікроавтобуса у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по вулиці Романа Шухевича у місті Рівному, не вжив заходів для зменшення швидкості та зупинки транспортного засобу, не надав дорогу та допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину по нерегульованому пішохідному переході.
Після скоєного водій продовжив рух та намагався зникнути з місця пригоди, однак небайдужий водій іншої автівки наздогнав його та передав працівникам поліції. 

Водій свою провину визнав та співпрацював з органом досудового розслідування, обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.
Досудове розслідування проводили слідчі СВ Рівненського РВП ГУ НП в Рівненській області.

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років. Санкція статті передбачає реальне покарання, без можливості звільнення від кримінальної відповідальності, покарання та його відбування.