У селі на Рівненщині люди перекривали трасу, щоб зберегти місцеву школу (ВІДЕО)

Сьогодні, 22 червня, у селі Яринівка, що на Сарненщині, місцеві мешканці перекрили дорогу Рівне-Сарни. Люди вийшли на пікет з вимогою не закривати місцеву школу.

Місцеві мешканці розповіли Суспільному, що у школі навчаються більше сотні учнів. На місці працювали правоохоронці.

"Поліцейські із місця події повідомляють, що загалом на цю акцію вийшло близько пів сотні людей, кілька десятків ходять пішохідним переходом і вони періодично змінюють один одного. Люди вимагають, щоб до них приїхало керівництво Сарненської громади і пояснило їм перспективи", – каже пресофіцерка Катерина Загурська.

Як з'ясувалося, на сесію Сарненськоі міської ради, заплановану на 25 червня, мали винести проєкт рішення про реорганізацію Яринівської ЗОШ I-II ступенів шляхом приєднання до Ремчицької ЗОШ I-III ступнів. Однак, у обласному управлінні освіти зазначили, що питання було недостатньо вивчене і узгоджене з громадськістю перед поданням на сесію.

Ситуацію прокоментував перший заступник голови РОДА Сергій Подолін. За його словами, перед тим, як декларувати подібні рішення, потрібно проводити роз'яснювальну роботу з трудовим колективом і батьками учнів.

"У Сарненській міській раді не планують закривати школу у Ремчицях, де навчається 145 учнів, та у Яринівці, де навчається 108 учнів. Це оптимізація, яка потрібна для підвищення якості навчального процесу. Філія - це підрозділ школи, який має ту ж кількість вчителів і дітей. Просто змінюється юридична особа. Це дасть можливість, наприклад, придбати шкільний автобус по програмі, прописаній Міністерством освіти і науки. Тобто, має бути проведена деяка оптимізація, але не скорочення. Наголошую, у Рівненській області ні одна школа не буде закрита", - зазначив пан Подолін.

За його словами, про перекриття руху обласна влада поінформована і вже відбулась бесіда з батьками і вчителями. Наразі дорогу вже розблокували.

Відео - rivne_1283.

Читайте також