У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців

У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування. Видана вона за кошти Благодійної організації "Фонд Віктора Шакирзяна".

- Я навчався в Національному університеті водного господарства та природокористування на факультеті "Будівництво". Щиро поважаю Володимира Порфировича, мого викладача та наставника. Коли дізнався про те, що його дружина Раїса пише книгу про історію своєї родини вирішив також долучитися до того, щоб вона швидше вийшла у друк.  Це книга про долі дуже відданих своїй професії і своїм  учням  людей, які все своє життя присвятили тому, аби нести знання. Історія цієї родини заслуговує на те, аби про неї змогли дізнатися якомога більше людей - розповідає виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Чоловік пані Раїси - Володимир Кизима каже, що щиро вдячний Віктору Шакирзяну за підтримку. А також зі сльозами на очах згадує свою дружину, яка,  на жаль, рік тому пішла з життя так і не побачивши як втілився її творчий задум.  За словами Володимира Порфировича книга його дружини є автобіографічною та історичною, в ній детально опрацьовано багато історичних моментів, описаних через долі різних людей.

Ця родина пройшла разом довгий шлях, а за місяць до смерті Раїси Антипівни вони відсвяткували Діамантове весілля, 60 років. Володимир Порфирович каже, що якби можна було повернути життя назад, то він ще раз прожив би з дружиною ці 60 щасливих років.

Читайте також