У якому режимі працюватиме екстрена медична допомога на вихідні у Рівненській області?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Наближаються вихідні дні і багатьох мешканців Рівного та області турбує питання, яким чином працюватиме екстрена медична допомога і чи будуть сімейні лікарі та лікувальні заклади доступні. Начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник запевнив, що служба екстреної медичної допомоги працює у звичному режимі підвищеної готовності.

 «Працівники екстреної медичної допомоги працюватимуть у звичному режимі. Особливо на період вихідних днів, коли основний тягар надання медичної допомоги лягатиме на працівників «екстренки». Щодо сімейних лікарів, центрами первинної медико-санітарної допомоги визначаються чергові лікарі. Усі лікарі відповідно до Закону України про працю також мають певний період робочого часу та вихідні», - повідомив пан Вівсянник.

За його словами, організація медичної допомоги контролюється. Визначено графіки надання допомоги, які можна уточнити у центрі первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання. Також працюють лікувально-профілактичні заклади 1 та 2 хвилі боротьби з коронавірусом.

Читайте також