У жодного мешканця Рівненщини не виявили підозри на коронавірус

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Станом на ранок 5 березня у Рівненській області не зафіксовано жодного випадку підозри на коронавірус. Про це заявив головний епідеміолог області Віктор Мороз під час засідання тимчасової протиепідеміологічної комісії з питань запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Не підтвердився небезпечний вірус у студента з Чернівців, який приїхав до Рівного. Вчора хлопця госпіталізували до інфекційного відділення Рівненської міської лікарні, однак симптомів коронавірусу у нього не виявили.

– Є чітке визначення, що таке підозрілий випадок на коронавірусну інфекцію. Це якщо є гостра респіраторна інфекція з температурою 38 і більше, поїздка в країни, де реєстрували випадки коронавірусної інфекції. І другий випадок, якщо ця людина контактувала з хворим на коронавірусну інфекцію. По жодному з цих критеріїв студент з Чернівців не підходить. Ніякого ажіотажу не потрібно піднімати. Це звичайна ГРВІ, – зазначив Віктор Мороз.

Завідуюча інфекційним відділенням Рівненської міської лікарні Галина Максимчук додала, що медзаклад готовий в разі потреби розмістити 22 пацієнти з підозрою на коронавірус. У відділенні є всі необхідні засоби, щоб ізольовано працювати з такими хворими.

Комісія рекомендувала усім управлінням проводити профілактичні заходи, аби запобігти можливій появі коронавірусної інфекції. Зокрема, Рівненське управління транспорту та зв’язку зобов’язали контролювати, аби перевізники дезінфікували усі транспортні засоби щоденно під час ризикованого періоду.

Читайте також