Уламки російських ракет пошкодили собачий притулок у Рівному

Уламками російських ракет, якими окупанти били по Рівному 21 вересня, пошкодило собачий притулок. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Як зазначається, працівники та близько ста тварин не постраждали. 

Водночас вибуховою хвилею вибило вікно однієї з будівель, а уламками російської ракети пошкодило браму до вольєра, де живуть тварини. 

- Оце отакий у нас уламочок, це маленький. Він пробив дірку (в огорожі — ред.). Був більший уламок, але ми викинули вже його. Він міг не лише поранити, а й вбити. Він важить, цей маленький, грамів сто. Якби десь влучило в собаку, то собака б не вижила", - розповіла працівниця притулку для собак Світлана Єрмолаєва.

Внаслідок ранкового ракетного удару по Рівному, на території притулку для собак, уламки боєприпасів пошкодили частину приміщень та інвентар.

"Була вибухова хвиля. Уламком пошкоджено вікно, воно вилетіло. Ми прибрали, але поки немає чим поставити новеньке. Собаки дуже злякалися, вони дуже кричали, дуже плакали, ховалися хто де тільки міг", — зазначила Світлана Єрмолаєва

Вона розповіла, що ані тварини, ані працівники притулку не травмувались. Скло прибрали зранку, аби собаки не порізались, однак відновити пошкоджені приміщення самотужки працівники не можуть:

"Нам дуже потрібні чоловіки, бо собаки полякалися, попрогинали сітки. І собаки вистрибують тепер, тому що у нас немає чоловіків, чоловічої сили".

Як повідомила очільниця фонду "Надія" Аліса Мамчур, зранку працівники притулку спіймали усіх тварин, які втекли за його межі. Зараз усі собаки перебувають на території фонду.

Читайте також: У Рівному почали замінювати вікна та двері у будинках, постраждалих від ракетного обстрілу