Успішні контратаки: ЗСУ витісняє російські війська подалі від Києва і не пускає до Одеси через Миколаїв

Українські військові на Київщині не лише тримають оборону, а ще й переходять у наступ. За даними британської розвідки, завдяки успішним контратакам ЗСУ зуміли деокупувати вже кілька населених пунктів.

Про це пише 24 Канал із посиланням на британську розвідку. 

Розвідка Великої Британії підтвердила інформацію про успішні контратаки ЗСУ у Київській області. Повідомляється, що нашим військовим вдалося визволити з-під тимчасової російської окупації кілька міст області.

Які ще успіхи ЗСУ відзначила британська розвідка

У Великій Британії припускають, що українські сили спробують відтіснити російські війська по північно-західній осі від Києва – до аеродрому Гостомель.

- Українські контратаки та відступ російських військ на сильно розтягнутих лініях постачання дозволили Україні знову зайняти міста та оборонні позиції в радіусі до 35 кілометрів на схід від Києва, – ідеться у зведенні британської розвідки.

Окрім Київщини, ЗСУ здобувають нові перемоги й на півдні України. У розвідці зазначають, що хоч росіяни досі намагаються обійти Миколаїв, щоб наблизитися до Одеси, їхнє просування вкрай повільне. Усе через проблеми з логістикою та героїчний опір наших захисників.

Читайте також