В Україні впровадять обов`язкову вакцинацію для певних категорій

В Україні вводять обов'язкову вакцинацію для певних категорій, зокрема це стосується працівників освіти та органів місцевої та державної влади. 

Відповідну пропозицію на сьогоднішньому засіданні Уряду вніс міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Перші наші пріоритетні групи, ті, хто вакцинувався на перших етепах нашої кампанії, вже досягли показників у понад 80 % охоплення хоча б одним щепленням. Це медпрацівники, військові, структури Міністерства внутрішніх справ, Національна гвардія і наші рятувальники. В інших органах державної влади, на жаль, ситуація не така оптимістична. Тому пропонуємо започаткувати впровадження обов'язкових профілактичних щепелнь проти респіраторної хвороби COVID-19 зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів та місцевих державних адміністрацій, - сказав глава МОЗ. - Такий підхід вже передбачено чинним законодавством.

При цьому він послався на ст. 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб". Також наголосив, що Європейський суд з прав людини підтвердив положення національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною, та не суперечить Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

- Навчальний процес буде продовжено. Там, де вчителі не встигли вакцинуватись, навчання буде відбуватись дистанційно. Садочки працюють. Спеціальні заклади працюють. Молодші класи з 1 по 4 класи навчаються очно. І також набуде чинності наказ Міністерства охорони здоров'я про обов'язкову вакцинацію певних категорій професій у відповідності до чинного законодавства, - наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

 

Читайте також