Вакциновані бустерною дозою отримають новий COVID-сертифікат: як його отримати

Наприкінці січня у вакцинованих бустерною дозою з'явиться новий COVID-сертифікат, а доти усі, хто вакцинувався бустером, будуть користуватись зеленим сертифікатом про вакцинацію, повідомляє МОЗ. 

Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх чисел січня, вже після самого щеплення. Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документа — він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19. 

Крім того українці, які отримали бустер, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається за місцем щеплення чи у сімейного лікаря та у ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог.  Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19. 

Нагадаємо, нещодавно МОЗ дозволило бустерну дозу не лише медичним працівникам, але й людям, віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепились до цього. 

 

Читайте також