Відео не буде: Сергій Мерчук пояснив ситуацію з п’яним депутатом облради

Сьогодні начальник управління патрульної поліції України в Рівненській області Сергій Мерчук зустрівся із журналістами, аби прокоментувати ситуацію, що склалася із депутатом Рівненської обласної ради від БПП «Солідарність» Миколою Лобчуком, якого днями поліцейські впіймали п’яним за кермом. Ця історія набула неабиякого розголосу

Нагадаємо, що в ніч на 10 лютого у Рівному поліцейські під час патрулювання вулиць міста помітили автомобіль «Хонда» білого кольору, який проїхав на забороняючий сигнал світлофору на перехресті вулиць Бандери-16 липня. Патрульні одразу подали звукові сигнали з вимогою зупинитися для перевірки. Втім, водій замість того, щоб зупинитися, почав тікати від поліції. Розпочалася справжня погоня, втім, на вул. Драгоманова, 27 поліцейським таки вдалося зупинити порушника.

Виявилося, що за кермом перебував чинний депутат Рівненської обласної ради від партії БПП "Солідарність" 37-річний Микола Лобчук, у якого були явні ознаки алкогольного сп'яніння. Разом із ним  в авто були ще два пасажири та собака

Проходити тест на алкоголь в присутності двох свідків на місці зупинки депутат відмовився і поїхав у медзаклад. Втім, у лікарні водій теж відмовився проходити освідування на ознаки сп'яніння за встановленою спільним наказом МОЗ і МВС процедурою.

Крім того,  у депутата був чіткий запах алкоголю, а також обранець некоректно поводив себе з правоохоронцями, використовував нецензурні слова та лаявся:

«Він поводив себе дещо зверхньо та зухвало, не хотів спочатку надавати свої документи, але потім все-таки надав. На нього було складено адмінматеріали за част.2 ст.122 КУпАП (проїзд на забороняючий сигнал світлофору), а також за ст. 130 (керування ТЗ у нетверезому стані). Водій постійно відмовлявся дихати у «Драгер» та затягував час проходження перевірки на стан алкогольного сп’яніння», - розповів Сергій Мерчук.

Він також повідомив, що справу вже передали до суду, а  розглядатимуть її 23 лютого:

«Сьогодні відділ адміністративної практики повністю перевірив складений патрульними адмінпротокол, поліцейські відібрали всі пояснення в свідків, абсолютно все вірно вказано. Жодних помилок у складанні протоколу не допущено, відтак, сьогодні дану справу вже направлено до суду».

Як відомо, у патрульних є записуючі боді-камери. Втім, журналістам із записом ознайомитися так і не дали:

«Щоб не політизувати дану ситуацію, оскільки цей громадянин є членом певної політичної партії, з відеозаписом ви зможете ознайомитися в ході судового розслідування, бо ми  сьогоднішні відправили цей відеозапис до суду», - зазначив Сергій Мерчук.

Портал «РівнеМедіа» буде слідкувати за розвитком справи та за судовим засіданням, про що ми обов’язково інформуватимемо наших читачів.

Нагадаємо, 37-річний Микола Іванович Лобчук обрався депутатом від Дубровицького району. Нині він є керівником благодійної ГО "Справа миру", яка здебільшого опікується справами АТОвців. Раніше був на посаді заступника директора із соціальних питань Притулку для дітей служби у справах дітей Рівненської ОДА. Раніше Микола Лобчук був поміченим у скандалі, пов'язаним з "кришуванням" бурштину на Рівненщині - наприкінці 2015 року ГО «Антикорупційний блокпост» опублікувала схему незаконної організації видобутку бурштину на Рівненщині, в якій фігурували прізвища депутатів обласної ради Миколи Лобчука (БПП) та Олександра Васильєва(Радикальна партія), депутата Сарненської райради Микола Клевака(«Батьківщина»), тодішнього голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова та народного депутата від «Батьківщини» Сергія Євтушка.

До слова, це вже не перший випадок, коли депутатів обласної ради від БПП "ловлять" п'яними за кермом. 

Читайте також: Відомо ім`я депутата Рівненської обласної ради, якого вночі поліцейські впіймали п`яним за кермом.

На Рівненщині депутата обласної ради від БПП впіймали за кермом п`яним.

 

Олеся БОРОВЕЦЬ

Читайте також