Відомі нові обставини нападу скаженого кота на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сім'я із села Ільпінь Здолбунівського району постраждала від скаженого кота. Шестеро людей опинились у лікарні. Про це повідомляли тут: На Рівненщині через скаженого кота постраждала сім`я.

У Здолбунівському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомили, що подія сталась 14-го грудня. Жителька села Ільпінь близько 18-ої години зайшовши до хліва, почула крик кота, подумала, що кіт вдавився кісткою покликала на допомогу дочку і разом почали надавати допомогу для кота - обстежували ротову порожнину. 

"При проведенні даних маніпуляцій кіт наніс подряпини та укус, ослинив руки власникам тварини. Наступного дня 15.12.2020 відвезли кота до приватного ветлікаря для обстеження тварини та надання лікувальної допомоги. Після проведеного огляду ротової порожнини кота, кістки виявлено не було, але кіт ослинив руки ветлікаря. Під час перевезення, кіт наніс покус ще одній особі. Цього ж дня, близько 12 год, домашній кіт загинув. Про вказаний випадок 15.12.2020 о 16 год. жителька с. Ільпінь повідомила Здолбунівську районну державну лікарню ветеринарної медицини. Патматеріл від кота був направлений в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби, де експертизою від 16.12.2020 року встановлено захворювання на сказ", - йдеться у повідомленні. 

У зв’язку із випадком захворювання кота на сказ у селі Ільпінь, населений пункт було оголошено неблагополучним та введені карантинні обмеження, а також визначено наступні межі загрозливої зони, а саме: місто Здолбунів,села Богдашів, Орестів, П’ятигори, Глинськ, Кошатів, Новомильськ Здолбунівської територіальної громади.

Читайте також