Відомо, хто став гендиректором "первинки" у Костополі

Генеральним директором КНП «Костопільський центр первинної медичної допомоги» КМР став Валентин Остапчук.

Про це повідомили в Костопільській міськраді.

Давид Дідух представив колективу нового керівника центру ПМД. Відтепер заклад очолюватиме Остапчук Валентин Васильович. Більше десяти років він керував приватними медичними закладами, які заснував. Перший в області почав розвиток медицини в галузі надання поліклінічних послуг у приватних закладах.

«Роботу я розпочну із аудиту та аналізу діяльності закладу. Деякі недоліки добре видно зовні, але потрібно розуміти, що відбувається всередині закладу. Буду спілкуватися із персоналом. Оглянемо всі амбулаторії та ФАПи. Перевірю чи є медицина в селі та наскільки вона доступна для людей», - каже Валентин Остапчук.

Давид Дідух запропонував на посаду медичного директора центру ПМД Олену Войцеховську, яка раніше очолювала заклад. В.о. міського голови поставив основні завдання новому керівництву закладу:

  • якісне обслуговування пацієнтів та ефективна медична послуга - на першому місці;
  • залучення медиків із приватних закладів і підвищення зарплати лікарям, аби створити найкращі умови;
  • надання всіх послуг, що стосуються первинної ланки в приміщені центру ПМД;
  • придбання сучасного обладнання, щоб пацієнти могли отримати максимальний спектр послуг;
  • приватні заклади в громаді мають бути поза конкуренцією;
  • збереження надання медичної послуги в селах;
  • налагодження ефективного використання коштів, адже економічний складник є ключовим для розвитку закладу.

Приватні медичні заклади в громаді створили дуже високу конкуренцію для центру ПМД і щодалі більше перетягують на себе декларантів. Так, вони зменшили фінансовий ресурс закладу Костопільської міської ради. Це призводить до того, що в перспективі доведеться витрачати значні кошти з бюджету громади на утримання центру ПМД. А особливо гостро це питання постає для жителів сіл.

«Призначення нового керівника покликане поєднати підходи до управління в приватних та комунальних закладах задля підвищення фінансової спроможності поліклініки. Валентин Васильович повинен застосувати свій досвід в управлінні, щоб покращити ефективність центру ПМД і зменшити використання коштів платників податків громади на утримання медицини в місті та селах. Переконаний, що він доведе громаді: у нашій поліклініці можуть надавати всі медичні послуги первинної ланки», - підсумував в.о. міського голови Давид Дідух.

Читайте також