"Відповідальний пішохід": у центрі Рівного на тротуарах нанесли попереджувальні надписи (ФОТО)

Рівне долучилося до Всеукраїнської акції "Відповідальний пішохід", яка покликана привернути увагу пішоходів до безпеки на дорозі. Відтак, сьогодні у центрі Рівного перед пішохідним переходом на Соборній за допомогою трафаретів було нанесено попереджувальні надписи "Візьми дитину за руку", "Подивись", зображення велосипедиста, телефону та навушників.

"Від Департаменту патрульної поліції було ініційовано Всейкраїнську акцію. У кожному місті України, де працює патрульна поліція України, в той же час буде проведена відповідна акція щодо відповідальності пішохода. Так і називається ця акція "Відповідальний пішохід". Дана акція зумовлена тим, щоб привернути увагу учасників дорожнього руху - пішоходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, тому розроблені відповідні банери, щоб звернути увагу пішоходів, які переходять проїжджу частину і з метою того, щоб вони були більш уважніші", - розповів заступник начальника управління патрульної поліції Рівненської області, старший лейтенант Андрій Крутень.

Такі зображення планують нанести на декількох пішохідних переходах на вулицях Соборна, Симона Петлюри та Міцкевича

"Якщо хоч комусь допоможе зауважити і відвернути від біди цей надпис, то ми будемо щасливі. На жаль, як показує досвід і ситуація на дорозі, що все одно відбуваються дорожньо-транспортні пригоди саме через ці причини, тому це є нагадування, щоб вберегти людину від біди, щоб вона зайвий раз навіть не задумуючись про те, але побачивши перед своїми очима, могла звернути увагу і виконати цю вимогу правил дорожнього руху", - зазначила інспектор зі зв'язків із громадськістю Управління патрульної поліції Рівненської області Іванна Бояківська.

Така акція в Рівному, як і по всій Україні, проводиться вперше.

 

Читайте також