Відтепер на Рівненщині бурштин видобуватиме щебенева компанія

http://charivne.info

27 липня під час сесії Рівненської облради 58 депутатів проголосували за надання погодження ТОВ "Технобуд" на отримання ліцензії на видобуток бурштину поблизу Клесова. Про це повідомляє сайт ЧаРівне.Інфо.

Торік це підприємство заплатило більше 50 мільйонів податків у бюджети усіх рівнів та здійснює низку соціальних проектів: ремонтує дороги, будує стадіон і готується до будівництва соціального житла у смт. Клесів та Сарненському районі.

Наразі керівництво підприємства наголошує, що 50% прибутку від видобутку та переробки бурштину належатиме прозорій компанії-підряднику, яка буде залучати до виконання робіт місцеве населення, а свою частину прибутку «Технобуд» спрямує на соціально-спрямовані проекти територіальної громади. Водночас, за їх словами, індикатором прозорості стане контроль з боку ЗМі за роботою підприємства.

- Я представляю компанію, яка справно платить податки протягом усієї 18-річної діяльності і не тільки виконує додаткові зобов`язання перед громадою, а й заявила бажання навести порядок в складній ситуації. - каже генеральний директор "Технобуду" Олександр Скрипник. - Так, ми не претендуємо на роль борця з таким негативним явищем по всій області і країні, але готові показати приклад цивілізованого видобутку та переробки бурштину на нашому невеличкому прикладі. Я впевнений в можливості здійснювати видобуток і переробку бурштину в ефективний спосіб, як ми це зробили на прикладі щебеню. Для цього необхідно залучити підрядника з кваліфікованими спеціалістами, які й займатимуться видобутком, переробкою бурштину, а також реалізацією виробів з нього. Це дозволить привезти в Україну прибутки від продажу готових виробів, а не сировини чи напівфабрикатів, які до цього часу формувались за кордоном та не служили на користь громадянам та бюджету України.

Також пан Скрипник наголошує, що проект "Технобуду" - прозорий, і весь процес його реалізації відбувався без пошуку компромісів з посадовими особами усіх рівнів та депутатами.

- Прийняття рішення більшістю голосів свідчить про готовність депутатів різних політичних сил до консолідації в інтересах підвищення інвестиційної привабливості області та зростання благополуччя її мешканців. Хочу висловити повагу та подяку за розуміння та підтримку депутатам усіх рівнів, територіальній громаді, керівництву області, які підтримали ініціативу компанії та надали згоду на видачу спеціального дозволу на видобуток бурштину. - розповів керівник "Технобуду" Олександр Скрипник.

Приступити до виконання робіт підприємство зможе у першому півріччі 2020 року після завершення оформлення всієї необхідної документації.

*на правах реклами

Читайте також